روغن کاری ماشین آلات تزریق پلاستیک یکی از مهمترین مراحل در نگهداری این دستگاه است که تاثیر مستقیمی در عملکرد، کیفیت قطعات تولیدی و طول عمر آن دارد. زمانی که در بازههای مشخص، نسبت به روغن کاری دستگاه تزریق اقدام مینمایید، قطعات به خوبی در کنار یکدیگر کار میکنند و میزان اصطکاک و سایش به حداقل میرسد؛ اما سوالی که برای بسیاری از اپراتورها و تکنسینها مطرح میشود، این است که چه زمانی باید دستگاه تزریق پلاستیک را روغن کاری کنیم؟ و چه نکاتی را در روغن کاری باید مد نظر داشته باشیم؟ اگر به دنبال پاسخ به این سوال هستید، تا انتها همراه ما باشید.
فاران ماشین انواع دستگاههای تزریق پلاستیک را در تناژهای 100، 170، 230، 300 تا 2800 را در دو نوع افقی و عمودی، با بالاترین کیفیت تامین و به فروش میرساند. دستگاههای عرضه شده در این مجموعه دارای ضمانت و گارانتی هستند و با عملکرد فوقالعاده خود، توانستهاند رضایت حداکثری مشتریان را به دست آورند. اگر قصد راهاندازی خط تولید قطعات پلاستیکی را دارید و میخواهید با مشخصات کامل دستگاه تزریق پلاستیک آشنا شوید، با کلیک روی لینک وارد صفحه شده و آن را مطالعه نمایید. در این صفحه اطلاعات کاملی در مورد برندهای دستگاه، کاربردها و قیمت آن ارائه کردهایم.
وضعیت دستگاه | تعداد ضرب (سیکل) | توضیحات |
دستگاه نو (تازه نصبشده) | هر 100 ضرب | به دلیل نو بودن قطعات، روغنکاری زودهنگام برای جلوگیری از سایش اولیه ضروری است. |
دستگاه با چند ماه کارکرد | هر 200 ضرب | پس از آببندی اولیه، میتوان زمان بین روغنکاریها را افزایش داد. |
دستگاه با کارکرد طولانی | هر 300 ضرب (یا بیشتر در صورت نیاز) | بسته به شرایط و سالم بودن قطعات، فاصله بین روغنکاریها قابل افزایش است. |
سیستم دچار مشکل باشد | بهصورت روزانه | بررسی منظم برای اطمینان از عملکرد سیستم روغنکاری (پمپ، شلنگ و نازلها) باید انجام شود. |
بعد از تعمیرات دستگاه | پس از راهاندازی مجدد | روغنکاری فوری برای روانسازی قطعات تازه تعویضشده یا تعمیرشده ضروری است. |
بازرسی کلی دستگاه | هر 3 تا 6 ماه | بررسی کامل و انجام سرویس روغنکاری تمام بخشها برای حفظ عملکرد بهینه. |
جهت استعلام قیمت، دریافت مشاوره، تعمیر و کارشناسی و … با ثبت نام و ثبت شماره تماس خود، در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس میگیرند.
روغن کاری در تزریق پلاستیک چیست و چگونه انجام میشود؟
دستگاههای تزریق پلاستیک دارای اجزای مکانیکی مختلفی هستند که با قرارگیری در کنار یکدیگر، حرکت خطی یا دورانی انجام میدهند. برای اینکه این اجزا به صورت روان، حرکات را انجام دهند و اصطکاک کمتری داشته باشند، از روغن کاری استفاده میکنند.
روغن کاری بخش گیره به دلایل مختلفی انجام میگیرد که مهمترین آنها عبارتند از:
- کاهش اصطکاک میان قطعات
- روان کار کردن قطعات با یکدیگر
- کم کردن میزان سایش
- افزایش طول عمر قطعات
- کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری
روغن کاری در دستگاههای به روز، به صورت خودکار انجام میشود؛ یعنی یک سری نازل و یک سری شلنگ وجود دارد که روغن را توسط پمپ روغن کاری، به بخشهای مختلف واحد گیره هدایت میکنند. برای اینکه در مصرف روغن صرفهجویی شود، این کار به صورت قطرهای انجام میگیرد. دقت داشته باشید، تنها بخشهایی از دستگاه روغن کاری میشود که شرکتهای سازنده دستگاه تزریق پلاستیک، آنها را مشخص کردهاند.
کنترل و نظارت بر روغن کاری ماشین آلات تزریق پلاستیک
دستگاههای به روز تزریق پلاستیک دارای سیستم کنترل الکترونیکی هستند و یکی از فرمانهایی که میتوان در این سیستم تنظیم کرد، روغن کاری است. روغن کاری معمولا بر اساس تعداد سیکل مشخصی انجام میگیرد. سیکل همان تعداد باز و بسته شدن واحد گیره یا قالب است که به هر دفعه از آن ضرب گفته میشود.
حال، در دستگاهها میتوانیم مشخص کنیم که به ازای تعداد مشخصی از ضرب، روغن کاری انجام شود؛ معمولا این عدد بین 100 الی 300 ضرب قابل تنظیم است. در دستگاههای نو، با توجه به اینکه اجزای مکانیکی یک مقدار نو هستند و در کنار یکدیگر هنوز خوب جا نیفتادهاند، سیکل روغن کاری را پایین در نظر میگیرند؛ مثلا در هر 100 ضرب.
اما در دستگاههایی که یک مدت از کار کردن آنها میگذرد و آببندی قطعات انجام شده است، میتوان این سیکل را تا 200 و در بعضی موارد تا 300 ضرب هم بالا برد.
دقت داشته باشید که همه این پارامترها در سیستم کنترل الکترونیکی دستگاه قابل تنظیم است و میتوان عدد دلخواه را وارد کرد. با کلیک بر روی لینک مقابل میتوانید اطلاعات بیشتری در رابطه با نحوه تنظیم دستگاه تزریق پلاستیک به دست آورید.
نکات مهمی که در روغن کاری دستگاه تزریق پلاستیک باید رعایت کنید
برای اینکه سیستم روغن کاری دستگاه تزریق پلاستیک به خوبی کار کند و مشکلی به وجود نیاید، حتما نکات گفته شده در زیر را رعایت نمایید.
1. سیستم روغن کاری را به صورت منظم بررسی کنید
زمانی که اپراتور سیستم را به صورت روزانه روشن میکند، یکی از پارامترهایی که باید چک کند، سیستم روغن کاری دستگاه است. حتی اگر امکان بررسی به صورت روزانه وجود نداشت، حتما باید چند روز در میان یک برنامه مدون برای این کار وجود داشته باشد.
سیستم روغن کاری با مشکلات مختلفی مواجه میشود و بر روی عملکرد دستگاه تاثیر میگذارد. امکان دارد پمپ روغن کاری خراب شود و نتواند روغن را به خوبی تغذیه کند، به دلیل پاره شدن شلنگها، روغن نشتی داشته باشد، یا امکان دارد آشغال یا ناخالصی وارد روغن شود و نازلها را مسدود کند.
در هر حالت، اگر روغن کاری به درستی انجام نشود، اجزا و قطعات واحد گیره روان کار نمیکنند و دچار سایش و اصطکاک میشوند؛ اگر هم دیر متوجه این مساله شوید، امکان دارد واحد گیره آسیب ببیند و نیاز به تعمیرات اساسی داشته باشد.
2. از روغن مناسب برای دستگاه تزریق پلاستیک استفاده کنید
کیفیت روغن مورد نیاز، هم در کاتالوگ آورده شده است و هم زمانی که دستگاه را نصب و راهاندازی میکنند، اطلاعات را در اختیار خریدار قرار میدهند.
فاران ماشین در کنار تامین انواع دستگاهها و ماشین آلات تزریق پلاستیک، صفر تا صد خدمات در این صنعت را نیز ارائه میکند. در صورتی که نصب و راهاندازی این دستگاه توسط تکنسینهای فاران ماشین انجام شود، تمام پارامترهای مهم روغن، مثل گرید، مارک مورد تایید و حجم روغن به مشتریان گفته میشود. بعد از نصب نیز میتوانید سوالات خود را از کارشناسان متخصص مجموعه بپرسید تا راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار دهند.
3. روغن را مجددا استفاده نکنید
یک سری از افراد برای اینکه در مصرف روغن صرفهجویی کنند، روغنهایی که یکبار وارد سیکل شدهاند را مجددا استفاده میکنند. زمانی که روغن وارد سیکل میشود، در ریلهای دستگاه حرکت کرده و در یک مخزن در پایین دستگاه قرار میگیرد؛ این روغن به دلیل نداشتن کیفیت لازم، باید فروخته شود.
روغن با حرکت در قسمتهای مختلف دستگاه، با گردوخاک و ناخالصیهایی برخورد میکند؛ حال اگر این روغن دوباره به پمپ روغن کاری وارد شود، این ناخالصیهای باعث مسدود شدن نازل خواهند شد و سیستم با خطا مواجه میگردد؛ حتی اگر سیستم مختل نشود، ناخالصیها به اجزای متحرک صدمه میزنند و طول عمر دستگاه کم میشود.
جمعبندی
روغن کاری دستگاه تزریق پلاستیک اقدامی حیاتی برای جلوگیری از آسیب قطعات متحرک دستگاه و افزایش طول عمر آنها است. این کار در دستگاههای به روز، به صورت خودکار انجام میگیرد و با سیستم کنترل الکترونیکی میتوان پارامترهای آن را تنظیم کرد. در این نوشته سعی کردیم روش انجام روغن کاری و نکات مهم در رابطه با آن را با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.
امیدواریم با مطالعه این مقاله، پاسخ سوال، چه زمانی باید دستگاه تزریق پلاستیک را روغن کاری کنیم را گرفته باشید. لازم به ذکر است، در کنار روغن کاری باید گریس کاری دستگاه تزریق پلاستیک هم در زمانهای مشخص انجام شود. ریلها، بازوهای حرکتی و بخشهای مکانیکی متحرک از جمله مکانهایی هستند که نیاز به گریس کاری دارند.
سوالات متداول
1. هر چند وقت یکبار باید دستگاه تزریق پلاستیک را روغن کاری کنیم؟
در دستگاههای نو، بهتر است روغن کاری در هر 100 ضرب انجام شود. برای دستگاههایی که مدتی کار کردهاند، میتوان در 200 و حتی بالاتر انجام داد.
بهترین روغن برای این دستگاه کدام است؟
گرید، برند و سایر مشخصات روغن در کاتالوگ دستگاه وجود دارد. همچنین این موارد توسط تکنسینهای فاران ماشین به خریداران گفته میشود.
چه زمانی باید سیستم روغن کاری دستگاه را بررسی کنیم؟
بهتر است روزانه این سیستم مورد بررسی قرار بگیرید؛ اگر این امکان وجود نداشت، حداقل چند روز یکبار باید سیستم روغن کاری بررسی شود.